Hai, zit je niet lekker in je lijf? of heb je burn-out? Of ben je al een tijdje down en heb je veel spanning in je lichaam? 

Tijdens de sessies praten we over je situatie en kan je inzicht en verdieping krijgen tot verwerking en groei

Via Innerlijk Kind Therapie, Voetreflexologie en de Chakra’s kan je op een mooie manier meer inzicht krijgen.

de soorten gevoelens kan worden onderverdeeld in negatieven (verdriet, angst, vijandigheid, frustratie, woede, wanhoop, schuldgevoelens, jaloezie), positief (geluk, humor, vreugde, liefde, dankbaarheid, hoop) en neutraal (mededogen, verrassing).

De gevoelens, vanuit de psychologie, worden beschouwd als de subjectieve ervaringen van de emoties. Dit zijn de mentale ervaringen van de toestanden van het lichaam die ontstaan ​​wanneer het brein de emoties interpreteert die verschijnen met externe stimuli.

Voorbeeld: je ziet een tijger in de verte, je ervaart de emotie van angst en je voelt afschuw.

De gevoelens ontstaan ​​in het neocorticale gebied van de hersenen en zijn reacties op emoties. Bovendien zijn ze subjectief en worden ze beïnvloed door persoonlijke ervaringen, herinneringen en overtuigingen.

Het fundamentele verschil tussen emotie en gevoel, volgens neurowetenschapper Antonio Damasio, is dat emoties onvrijwillige reacties zijn, een complexere versie van een reflex. Bijvoorbeeld wanneer u in gevaar bent en de pols versnelt. Het gevoel is om je bewust te zijn van die emotie.

De gevoelens maken deel uit van de mens sinds ze zijn geboren. Wij zijn zintuiglijke wezens en we kunnen de wereld waarnemen door de verschillende zintuiglijke zintuigen.

Veel stimuli wekken gevoelens in ons op: we voelen met wat we denken, met wat we waarnemen, met wat we luisteren, met wat we ruiken, met wat we aanraken of met wat we eten.

index

  • 1 Gevoelens versus emoties
  • 2 De functies van gevoelens: waar zijn ze voor??
  • 3 Lijst van de 17 soorten gevoelens in de mens
    • 3.1 Negatieve gevoelens
    • 3.2 Positieve gevoelens
    • 3.3 Neutrale gevoelens
  • 4 Referenties

Hoewel in veel gevallen deze twee termen door elkaar worden gebruikt, zullen we de definitie van elk ervan zien:

de emoties het zijn impulsen die automatische reacties inhouden en vormen een aangeboren set van systemen van aanpassing aan de omgeving door het individu.

Over het algemeen duren emoties minder dan gevoelens en zijn ze wat mensen motiveren en motiveren om te handelen. Ze zijn korter maar ook intenser.

de gevoelens het zijn blokken van geïntegreerde informatie, synthese van gegevens van eerdere ervaringen die de persoon heeft geleefd, van verlangens, van projecten en van het eigen waardensysteem.

De resultaten hiervan kunnen zijn:

Je ervaart de positieve energie in jezelf

Je maakt meer contact met jezelf

Je wordt bewuster van je lichaamssignalen waardoor je je sterker voelt

Je voelt meer innerlijke rust

De ervaring van warmte, bewustwording, ontdekking, attent zijn, accepteren en blijheid

Vergoeden is mogelijk, zie vergoeding

Bel maar 06 40 70 72 71