Innerlijk Kind Energie

Jouw innerlijk kind is een kwetsbaar, maar ook heel krachtig deel van jou. Het is het kind dat je vroeger was en nog steeds jezelf bij je draagt. Soms heeft dit deel extra aandacht nodig, zeker wanneer je merkt dat je worstelt met je emoties.  

Soms wordt er gedacht dat dit deel alleen maar vervelend is. We zien het dan als iets in onszelf wat opstandig is, een kind dat aan het stampvoeten is en niet verder wil.
Dan hebben we het gevoel dat het ons afremt en dat is heel erg frustrerend, het is dan fijn om te beseffen dat je innerlijk kind niet zomaar op de rem trapt. Dit doet het alleen als er iets in jezelf aan de hand is. Als je niet volledig verbonden bent met je innerlijk kind, dan mist er een deel in jou.
Dan besta je maar uit de helft en sta je niet volledig in verbinding met jezelf.

De eigenschappen van je innerlijk kind

Je innerlijk kind is dus niet zomaar een ‘vervelend’ deel en het heeft ook niet alleen maar ‘lastige’ eigenschappen. 
Naast dat dit deel verbonden is met ons kwetsbaarheid, met emoties en gevoeligheid, kent het ook toffe karakter eigenschappen!
Zo is dit deel verbonden met je nieuwsgierigheid, je speelsheid en met je creativiteit. Super als die open staat.

Als je innerlijk kind in balans is, zegt dat dus niet alleen dat je minder snel gefrustreerd bent en wilt stampvoeten. 

Zo herken je dat je innerlijk kind niet in balans is

Boos zijn zonder reden

Je voelt je simpelweg geïrriteerd, boos en gefrustreerd zonder dat daar echt aanleiding toe is?  

Het gevoel dat er een last op je schouders ligt

Je bent eigenlijk verdrietig, somber, maar weer zonder een echte reden. Het is alsof je hart iets draagt wat te zwaar is.

Je twijfelt veel aan jezelf

Jij twijfelt er vooral aan of dingen aan jou liggen of jij iets fout doet. Als er iets fout gaat, dan vind je altijd wel een reden waarom het jouw schuld is. Er is altijd iets wat jij wel beter had moeten doen.

Het verleden houdt je bezig

Dit kan zowel op een positieve als minder fijne manier zijn.Je denkt simpelweg veel aan vroeger.

Je creativiteit is geblokkeerd

Eigenlijk ben je heel erg creatief, maar het lijkt maar niet uit je handen te komen. Je bent ook behoorlijk kritisch op jezelf als je wel iets creëert. 

Zo zorg je voor je innerlijke kind

Maar wat kun je doen als je deze signalen herkent?Hoe kun je er dan voor dit kwetsbare deel in jezelf zijn, zodat het weer (een stuk meer) in balans komt?
Je hoeft geen slechte jeugd gehad te hebben om toch het gevoel te hebben dat je iets gemist hebt.Dat voor jezelf onderzoeken en jezelf dat geven werkt ontzettend helend.

Jezelf geven wat je als kind graag gehad had

Als het lastig is om te ontdekken of je als kind iets gemist hebt, kun je ook kijken naar wat je als kind tof had gevonden en jezelf dat geven.Of de dingen doen die je als kind leuk vond (en nu ook nog kan waarderen).Misschien er wel een dekbed of plaid wat je dat speciale en geborgen gevoel geeft.Misschien is het een geur (die je in de diffuser kunt stoppen) die je vroeger helemaal het einde vond.Ook je favoriete kinderboek lezen of kleurplaten tekenen die je tof vond werken ook heel goed.

Waar het om gaat

Waar het namelijk om gaat is dat je een gevoel van geborgenheid ervaart in je innerlijke kind.

Hoe werkt deze healing?

Bij mij gaan we daarover praten en begeleid ik je naar de energie van het kindje in je. Het kindje krijgt zo meer aandacht en verbinding.

 

Bel naar 06 40 70 72 71 of stuur een e-mail naar Ingrid